V břeclavském ghettu vznikne policejní služebna

Břeclav – Problémy s nepřizpůsobivými obyvateli Riegrovy ulice v Břeclavi chce radnice vyřešit tím, že jeden z městských bytů promění v detašované pracoviště městské policie. Dohled strážníků má zajistit místním, kteří si na hluk stěžují už několik let, především klidné bydlení.

"Je to katastrofa, kolikrát někdo začne ve čtyři hodiny ráno pod okny hulákat budíček nebo gádžo, mazej do práce,„ popsal situaci v bloku muž, který si nepřál být jmenován. “Dopoledne bývá klid, protože všichni spí. Ale pak přijdou večerní siesty, když dostanou peníze, tak to tady valí," dokreslila situaci další obyvatelka. Podle ní policejní hlídky sice přijedou a romské obyvatele vyzvou ke klidu, ale sotva odjedou, situace je stejná.

„Se starousedlíky, kteří tady jsou přes deset let, problém není. Většinu nepořádku dělají nově přistěhované rodiny. Kolem třiceti lidí se vždycky sejde ve vnitrobloku a paří,“ uvedla žena z Riegrovy ulice.

Obyvatelka Riegrovy ulice v Břeclavi o situaci v ulici (zdroj: ČT24)

„Současné vedení města nám slíbilo, že tady udělá policejní služebnu, aby tady byl klid. Dočasně by to pomoci mohlo,“ myslí si žena. Služebna strážníků má vzniknout v jednom z městských bytů. Po téměř roce, kdy se situace v oblasti neustále zhoršovala, by tak konečně mohl nastat obrat k lepšímu. „Za minulého starosty sem několikrát denně přijížděli strážníci na obhlídku, to pomohlo,“ řekla žena.

Mnozí ze současných majitelů bytů už uvažovali o prodeji bytů. Shodují se ale, že v této lokalitě jsou neprodejné. „Neprodáte je ani pod cenou,“ uzavřela žena.

Vydáno pod