Hodonínská radniční věž se otevřela pro návštěvníky

Hodonín - Pohled na Hodonín z ptačí perspektivy si lidé mohou prohlédnout z radniční věže na Masarykově náměstí. Po cestě na vyhlídkovou věž, která je vysoká 40 metrů, musí návštěvníci vyšlapat 150 schodů. Její zvláštností je zvonkohra, která se rozezní několikrát denně. Věž bude za příznivého počasí přístupná až do konce září.

„Věž byla v minulých letech zpřístupněna jen při mimořádných událostech ve městě, jakými jsou Svatovavřinecké slavnosti nebo Svátek vína. Zájem turistů i místních byl ale velký, proto jsme se rozhodli ji nechat otevřenou pravidelně,“ vysvětluje vedoucí regionálního centra Pavlína Teplá.

První ohlasy návštěvníků, kteří si z výšky mohli prohlédnout Hodonín, byly více než pozitivní. „I když jsem z Hodonína, dneska je to úplně poprvé, kdy vidím město takhle na dlani. Nikdy předtím jsem se na věž nedostala, takže mě trochu překvapilo všechno, co tady vidím,“ řekla návštěvnice Miluše Žaloudková.

Radnice vznikla na začátku 20. století ve stylu norimberské secese. Před tím, než začala naplno sloužit zvědavým návštěvníkům, prošla jen drobnými úpravami – přidaly se bezpečnostní prvky a vymalovaly se stěny.

Ve špičce radniční věže hraje několikrát denně zvonkohra (zdroj: ČT24)

Otevírací doba radniční věže na Masarykově náměstí

Úterý – sobota: 9:00 – 12:00, 13:00 – 17:00

Neděle: 13:00 – 17:00

Radniční věž bude otevřena od 1. srpna do 30. září. Prohlídky se nekonají jen v případě nepříznivého počasí.