Na trasu Praha–Brno vyjíždějí nové komfortní autobusy

Praha/Brno – Komfort, který cestující zatím znali z dálkových tras leteckých společností, se má dostat i na české silnice. Na trase Praha–Brno totiž vyjíždějí nové komfortní autobusy, které mají nabízet lepší bezdrátové připojení k internetu nebo možnost elektrického připojení.

Komfort, který nabízejí letecké společnosti při dálkových letech, si bude nyní možné dopřát i v autobusech na českých silnicích. Cestující si tak bude moci pustit některý z desítek filmů, zahrát si počítačovou hru nebo sledovat některý z televizních programů. Nové komfortní autobusy, které vyrážejí na české silnice, cestujícím nabídnou také lepší signál připojení k internetu prostřednictvím wi-fi.

Zatím dvacítka nových autobusů, vybavených na každém sedadle dotekovou obrazovkou, bude brázdit dálnici mezi Prahou a Brnem. Podle Jiřího Svobody ze společnosti Molpir jezdí po celé Evropě zatím takových autobusů kolem 60, neboť jde o novinku, o kterou je ale velký zájem.

Napájení zhruba šedesáti obrazovek a chod celého systému by nemělo zvýšit spotřebu nafty během jízdy. Celková hodnota pořízených autobusů se blíží k dvěma stům milionům korun. Linku Praha–Brno by postupně měly pokrýt celou. Od října se s nimi lidé setkají taky na lince do Vídně a příští rok možná v Liberci.

Cestující se dočkají většího komfortu v autobusech (zdroj: ČT24)