Brno se nakrátko mění v město motorkářů

Brno - Moravská metropole se po roce opět stává hlavním městem motorkářů. Pořadatelé očekávají na Masarykově okruhu více než 200 tisíc fanoušků. Letošním hlavním tahákem je totiž český jezdec Karel Abraham. Dopravní podnik plánuje nasadit desítky autobusů navíc, ve střehu bude policie.

Karel Abraham v nejprestižnější třídě MotoGP, nebo bývalé eso Lukáš Pešek v kubatuře Moto2. Bude to historicky poprvé, kdy v MotoGP bude startovat Čech. Navíc se mohou fanoušci těšit na českého závodníka v každém závodu.

Takové taháky pro fanoušky ještě brněnská Velká cena silničních motocyklů nenabízela. I proto si pořadatelé slibují, že by mohl padnout divácký rekord. Minulý rok se na Velkou cenu vypravilo 238 000 lidí. Letos by však tento rekord mohl být překonán a celkový počet diváků by se mohl přehoupnout přes čtvrt milionu. Nebývalému zájmu svědčí i počty prodaných vstupenek, kterých se prodalo již o třetinu více než minulý rok.

Jihomoravská policie povolala do služby kvůli Velké ceně stovky mužů. Přímo v kempech a v areálu automotodromu vyrostou mobilní policejní služebny. Hlídkovat budou policisté i na silnicích - vyhlásili nulovou toleranci alkoholu.

Brno se připravuje na závody motocyklů (zdroj: ČT24)