Brno nasadilo módní kabát, hostí veletrhy Styl a Kabo

Brno – Na brněnském výstavišti už druhým dnem pokračují veletrhy módy a obuvi Styl a Kabo. Během třídenní akce se představuje téměř 400 vystavovatelů z 18 zemí. Akce je určena profesionálům, veřejnost na ni nemá přístup. Organizátoři čekají podobnou účast jako na minulých ročnících – mezi sedmi až osmi tisíci návštěvníky.

Akce se koná na pozadí příznivých hospodářských výsledků v tuzemském oděvním a textilním průmyslu. Podle oborové asociace tržby výrobců textilu a oděvů za 1. pololetí stouply meziročně o 16,4 procenta na 24,2 miliardy korun. Stojí za tím především dobrá situace v textilním a oděvním sektoru v Německu.

Gabriela Vargová, ředitelka projektů Styl a Kabo:

„(Zahraniční vystavovatele) zaujal veletrh coby marketingový nástroj, který je ideální pro vstup na český a slovenský trh.“

Nejzajímavější jsou kolekce XXL módy, které pochází z rukou řeckých návrhářů, uvádí ředitelka projektů Styl a Kabo Gabriela Vargová. Novinkou veletrhu jsou pak přehlídky vítězů soutěže Top Styl Designer. V Brně představí své autorské kolekce vítězové soutěže z minulých let.

Součástí doprovodného programu jsou jako vždy semináře. Budou se věnovat například módnímu designu, ideálním podprsenkám, internetovému prodeji, definování značky a dalším tématům. Veletrh módy Styl a veletrh obuvi a koženého zboží Kabo se konají na brněnském výstavišti dvakrát do roka. Naposledy se konaly v únoru.

Vydáno pod