Muž kradl cigarety po celé České republice

Zlín - Zlínským kriminalistům se podařilo objasnit několik případů krádeží cigaret po celém Česku. Viní z nich jednačtyřicetiletého muže ze Sokolova. Aby policistům ztížil pátrání, jezdil krást do vzdálenosti až 500 kilometrů od svého domova. Měl vykrást celkem 28 prodejen, kde vzal cigarety celkem za více než tři miliony korun, dalších 200 tisíc mu policisté přičítají za škody na majetku, které při tom obchodníkům způsobil.

První krádež mu vyšla už loni v srpnu. Podle kriminalistů se zloděj nezaměřoval pouze na drahé značky cigaret, nepohrdl ani těmi levnějšími. V jednom podniku obvykle nakradl cigarety a další drobné zboží za 150 až 300 tisíc, které pak dál prodával za zlomek ceny.

Policisté muže z Karlovarského kraje zadrželi v dubnu v obci Hovězí na Vsetínsku, kde napáchal škodu za 300 tisíc korun. Momentálně si za to odpykává roční trest ve vězení. „Předpokládal, že když bude krást tak daleko od svého bydliště, nikdo na něj nepřijde,“ uvedl kriminalista Petr Krůžela. Policii tím sice ztížil práci, ale neobalamutil. Kriminalisté mu teď přiřkli další podobné případy. V případě uznání viny mu hrozí dalších osm let za mřížemi.

Reportáž Luboše Dostála (zdroj: ČT24)
Vydáno pod