Policie navrhla obvinit extajemnici Kučerovou ze zpronevěry

Brno – V nejbližších dnech navrhne policie státnímu zastupitelství, aby obvinilo bývalou tajemnici radnice městské části Brno–Žabovřesky Jarmilu Kučerovou ze zpronevěry. Kučerová si údajně na radniční tiskárně před loňskými komunálními volbami tiskla své předvolební letáky. V té době kandidovala do zastupitelstva v Kobylnici, kde s rodinou žije. Úřadu tak vznikla škoda 15 tisíc korun. Kučerové, která je už půl roku mimo službu, a přesto každý měsíc dostává výplatu, hrozí až dva roky vězení. Na případ upozornil informatik radnice Michal Eger, který zároveň policii předal všechny podklady.

Před volbami si nechala Kučerová údajně přesunout tiskárnu do své kanceláře a objednala nezvykle mnoho tonerů. Podle Egera proto, aby si nerušeně mohla vytisknout svoje předvolební letáky. I díky nim se pak rodačka z Kobylnic, která ale dlouhá léta žila v Brně, dostala na podzim do tamního zastupitelstva.

„Expertizy potvrdily, že barevné letáky byly vytištěny na tiskárně, která patří radnici městské části Brno-Žabovřesky. V nejbližších dnech předáme spis o případu státnímu zastupitelství s návrhem na podání obžaloby pro zpronevěru,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Jarmilu Kučerovou se dnes České televizi nepodařilo zastihnout. Dosud však svoji vinu odmítala. Pokud se její případ dostane k soudu, hrozí jí až dva roky vězení a také ztráta zaměstnání. „Pokud soud pravomocně rozhodne o vině paní Kučerové, tak samozřejmě jako tajemnice skončila,“ uvedl v dubnu MČ Brno-Žabovřesky Marek Šlapal (ČSSD).

Vydáno pod