Na Kroměřížsku srazilo auto chodce, muž nepřežil

Kroměříž - Jeden lidský život si vyžádala nehoda ve čtvrtek večer na silnici mezi částí Kroměříže Těšnovice a obcí Velké Těšany. Řidič osobního vozu Honda tady srazil chodce. Šedesátiletý muž utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. Motorista při předjíždění dvojici, která šla do Velkých Těšan, přehlédl a do muže zezadu narazil. Letos jde na Kroměřížsku o desátou oběť dopravních nehod.

Nehoda se stala na rovném úseku krátce před 20. hodinou. Šofér začal předjíždět
před ním jedoucí vozidlo v klesání. „Neměl však rozhled na bezpečnou vzdálenost tak, aby neohrozil ostatní účastníky silničního provozu. V té době měl zapnutá potkávací světla, aby neoslňoval ostatní řidiče. Přitom chodce přehlédl,“ uvedla kroměřížská policejní mluvčí Barbora Balášová.

Dechová zkouška neprokázala, že by řidič pil před jízdou alkohol. Policie nyní kvůli objasnění tragédie pátrá po šoférovi předjížděného automobilu, který si pravděpodobně vůbec nevšiml, že se stala nehoda, a pokračoval dál v jízdě. Může se ohlásit v sídle kroměřížské policie v Březinově ulici nebo zavolat na telefonní čísla 974 675 423 či 974 675 111.

V letošním roce zemřelo na silnicích Kroměřížska již deset osob, což je zatím nejvíce z okresů Zlínského kraje. Loni přitom dopravní policisté na Kroměřížsku evidovali za celý rok pouhé tři oběti. Ve Zlínském kraji se letos jedná o 31. úmrtí při dopravních nehodách, v loňském roce jich bylo celkem 40.