Muž přišel o řidičák, ale znovu řídil opilý

Brno - Brněnští policisté dopadli opilého sedmadvacetiletého řidiče s 2,4 promile alkoholu v krvi. Ne však poprvé. Řidičský průkaz mu právě kvůli řízení pod vlivem alkoholu zabavili už začátkem září. Muž přesto neváhal a za volant usedl znovu. Tentokrát se ale policistům jen tak nenechal, dechové zkoušce se vehementně bránil a všechny kolem urážel. Hrozí mu i vězení.

V ulici Tábor v Brně policisté před několika dny zastavili podezřele jedoucí auto. Už při otevření okénka, ze kterého se vyvalil silný alkoholový odér, bylo jasné, že se řidič před jízdou značně posilnil alkoholem. Navíc u sebe neměl ani řidičský průkaz - ten mu totiž policejní hlídka zabavila asi před týdnem, kdy měl v krvi zhruba jednu promili alkoholu. Tentokrát ještě přitvrdil.

„Muž se potácel, odmítal podstoupit dechovou zkoušku, dokonce se snažil z místa odejít, jako by se nic nestalo,“ popsal incident policejní mluvčí Pavel Šváb. Podnapilému řidiči policisté nakonec naměřili téměř dvě a půl promile. Případem se teď bude zabývat soud. „Řidiči hrozí zákaz řízení až na pět let, peněžní pokuta ve výši padesáti tisíc a až rok ve vězení,“ uvedl Šváb.

Jen v Brně policisté od začátku roku zadrželi přes 400 řidičů pod vlivem alkoholu.

Zadržení opilého řidiče (policejní záběry) (zdroj: ČT24)