Policie stále pátrá po muži podezřelém z loupeže v Rakousku

Znojmo - Policie na jižní Moravě zatím marně pátrá po muži podezřelém z úterního přepadení banky v rakouském příhraničním městečku Unterretzbach. Čeští policisté na případu intenzivně pracují, zatím se muže však nepodařilo vypátrat. Podle rakouské tiskové agentury APA je podezřelým z loupeže dvaačtyřicetiletý Turek.

Loupež se odehrála v úterý krátce před polednem. Maskovaný muž ozbrojený pistolí vstoupil do pobočky banky, když v ní byl jediný zaměstnanec. Lámanou němčinou požadoval vydání hotovosti. Pracovníka banky donutil otevřít pokladnu a lehnout si na podlahu. Pak pokladnu vyloupil a s penězi uprchl. Zaměstnanec banky nebyl podle APA zraněn.

Svědkům se podařilo pachatele vyfotografovat - ujel v červeném Fiatu Coupé s českou registrační značkou směrem na Moravu. Ve Znojmě ho lidé zahlédli ve Vídeňské ulici. Následně jej začala pronásledovat policie, které se podařilo automobil pachatele nalézt. Byla v něm i pistole. Podle výpovědi svědků pachatel následně utekl do areálu bývalých znojemských kasáren. Objekt později obklíčily a zatím bezúspěšně prohledávají desítky policistů.