Muž zneužil dceru své přítelkyně, dostal 6,5 let

Brno - Šestatřicetiletého Petra Koudelku poslal soud na 6,5 roku do vězení. Muž před rokem zneužil dceru své tehdejší přítelkyně. Teprve pětiletou dívku donutil k orálnímu sexu. Když policie případ odhalila, utekl pachatel před spravedlností do zahraničí. Policistům se ho ale podařilo vypátrat a letos byl v Londýně zadržen jejich britskými kolegy. Muž se v Anglii skrýval také před nařízenou léčbou. V minulosti byl už dvakrát odsouzen za pohlavní zneužívání školaček. Z výkonu trestu byl propuštěn naposledy v roce 2006.

Celý příběh se odehrál v loňském roce, kdy si matka dívky Koudelku po krátké známosti nastěhovala do bytu. Když dostal muž dívku na starost, nalákal jí, že se s ní bude ve vaně hrát. „Dívenky se ve vaně intimně dotýkal, nutil ji k orálnímu sexu a nakonec před ní masturboval až k vyvrcholení,“ popsal policejní mluvčí Petr Nečesánek. Dívku vzal později do hračkářství a nakoupil jí, co chtěla. Hračky měly předškolačku umlčet.

Holčička se ale se zážitkem nakonec svěřila své matce. Policii však kontaktovala teta, která nechtěla nechat příběh své malé neteře bez povšimnutí. A to i přesto, že ji od toho matka dívky zrazovala, protože své dceři nevěřila. „Partner jí vše popřel, proto dceru obvinila, že si vymýšlí,“ řekla policejní vyšetřovatelka Michaela Kučerová.

Matka uvěřila dceři, až když pedofil utekl z jejich domova

Pachatel ovšem mezitím zmizel, a když se matka dívky dozvěděla o jeho minulosti, uznala, že měla její dcera pravdu. Tu také potvrdil znalec z oboru psychologie, který holčičku vyšetřil a verzi matky zcela vyvrátil. Podle jeho závěrů si dívka v tak nízkém věku nemohla celou věc vymyslet. Koudelka byl už v minulosti odsouzen za sexuální zneužívání nezletilého syna své tehdejší přítelkyně. 

Vyšetřovatelka Michaela Kučerová o případu pedofila (zdroj: ČT24)
Vydáno pod