Ekologická likvidace autovraků proběhla ve Zlíně

Zlín – Možnost zbavit se auta ekologicky a hlavně zdarma nabízí dvakrát do roka Zlín. Stačilo přijet, v horším případě dotlačit vůz k areálu technických služeb, odmontovat státní poznávací značky a počkat si na potvrzení o ekologické likvidaci. Vozy čekaly v řadě jako býci na porážku. Nejčastější typ bizarního vozového parku byla Škoda 120.

Zástupce firmy na likvidaci autovraků Martin Hroch informoval, že akce se pořádá proto, aby se zlínským ulicím ulevilo od odstavených a nepoužívaných autovraků. Pro zaměstnance kovošrotu je to rutina, pro majitele vozů desítky vzpomínek. Ve chvíli, kdy se chapadla jeřábu zakousla do plechů, se ani muži za slzy nestyděli. Vladimír Bobál strávil za volantem své škodovky 32 let.

Slzy a vzpomínky dojatých majitelů znamenaly pro jiné šanci výrazně ušetřit. Odstavená auta zlákala hned několik lovců náhradních dílů. A bylo z čeho vybírat – během dvou hodin se v areálu technických služeb vytvořila kolona čítající 16 vozů. Je to číslo překvapivě vysoké. Stejná akce totiž letos na jaře skončila fiaskem – možnosti zdarma se rozloučit se svým autem tenkrát využil jediný zájemce.

Reportáž Filipa Zdražila (zdroj: ČT24)