Nezvěstného místostarostu v Brně nahradí zastupitel Mrázek

Brno – Zastupitelé městské části Brna-sever nebudou čekat na výsledky policejního pátrání po nezvěstném místostarostovi Aleši Vytopilovi (ODS) a zvolí jeho nástupce. Od zmizení uplynulo sedm týdnů a podle magistrátu je třeba zajistit chod úřadu. Volba podle člena vedení radnice Jiřího Nesiby (ČSSD) nesouvisí s prací policie ani s tím, zda se Vytopil objeví, či neobjeví. Jeho nástupcem se má stát Aleš Mrázek (ODS), jehož vybral klub ODS.

Mrázek by měl do úřadu nastoupit 9. listopadu s částečným úvazkem, který bude vykonávat vedle svého dosavadního zaměstnání. Zabývat se bude stejnými tématy jako jeho nezvěstný předchůdce – tedy územním rozvojem, investicemi a evropskými fondy. Pokud by se však Vytopil objevil, je zastupitelstvo rozhodnuto ho ihned znovujmenovat místostarostou.  

V Brně-Židenicích tvoří radniční koalici ČSSD s ODS a Zelenou pro Židenice. Nová volba podle Nesiby na složení koalice nic nemění. Mrázek je nyní řadovým zastupitelem. 

Vytopil je nezvěstný od 9. září. Svědci ho naposledy viděli v Mariánském údolí v Brně-Líšni poblíž restaurací U Raka a Eldorádo, kam přijel svým hnědým vozem Volkswagen Passat. Policie ve druhé polovině října zajistila Vytopilovy doklady. Pouzdro s jeho občanským a řidičským průkazem a klíči nalezli v trávě pracovníci údržby komunikací, a to u nájezdu na dálnici na opačné straně Brna.

Politik s dcerou přítelkyně
Zdroj: ČT24
Vydáno pod