V bývalé nemocnici budou luxusní byty pro seniory

Ostrava - Nadstandardní byty pro seniory chce v bývalé nemocnici v Ostravě-Petřkovicích postavit Beskydské rehabilitační centrum. Tím by ale porušilo závazek, že v areálu bude 10 let nestátní zdravotnické zařízení. I díky němu firma před lety získala objekty za korunu. Ostravští radní ji vyzvali, aby slib dodržela, jinak přijdou sankce. Chyba ve smlouvě jí ale velkou šanci nedává.

Nejprve měla chátrající areál oživit lůžka následné péče. Jenže z toho sešlo kvůli změnám ve zdravotnictví. V roce 2004 vzbudil nadšení projekt Centra pro válečné veterány. I ten ale spadl ze stolu. Beskydské rehabilitační centrum se na projektu nedohodlo s ministerstvem.

Firma nyní navrhla nové řešení. V bývalé nemocnici chce vybudovat nadstandardní byty pro seniory, kteří by za takové bydlení měli zaplatit i dvacet tisíc korun. Městu se to ale nelíbí a žádá firmu, aby dodržela závazek, ve kterém slíbila, že 10 let bude v bývalé nemocnici nestátní zdravotnické zařízení. Tento závazek je ale podle ředitele Beskydského rehabilitačního centra Milana Bajgara nedodržitelný.

Pokud v těchto místech skutečně vyrostou nové byty, přijde výstavba na 200 milionů korun. Hotové by podle plánu měly být do roku 2009.

Vydáno pod