Policie ve Stodolní kontrolovala podávání alkoholu

Ostrava - Ostravskou Stodolní ulici, centrum zábavy s desítkami klubů a restaurací, včera v noci kontrolovala policie. Při bezpečnostně-preventivní akci se zaměřila především na pití alkoholu nezletilými a narušování veřejného pořádku.

Stodolní ulice nikdy nespí. Jenže na Velký pátek před půlnocí nespalo ani mnoho těch, kteří už by asi spát měli. Policisté našli nezletilé pod vlivem alkoholu v každém klubu, který v rámci preventivně-bezpečnostní akce navštívili. „Mají prodloužený víkend, prázdniny, jsou na Stodolní, baví se. Nedá se rozlišit, jestli pijí víc holky nebo kluci, popíjí vlastně všichni,” uvedl policista Miroslav Wiesner.

Policisté řeší na Stodolní ulici řadu přestupků a také trestných činů. Podle městského strážníka Mariana Hanzlíka dochází v této lokalitě především k narušování veřejného pořádku, rušení nočního klidu, znečišťování veřejného prostranství a podávání alkoholu nezletilým osobám.

Minulou sobotu se zde dokonce střílelo. Právě tato událost přiměla představitele obvodu pustit se do změny koncepce ulice zábavy, kterou zde hledají lidé z celé republiky i zahraniční návštěvníky nejen z blízkého Slovenska a Polska. „Nebojíme se, že by odtud zmizela zábava, chceme jen, aby se lidi bavili bezpečně a nepřicházeli o své osobní věci,” řekl radní městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Michal Hinčica.

Pomocí má nový kamerový systém, lepší osvětlení ulice i větší přítomnost městské i státní policie. Nachytaná mládež ovšem na Velký pátek nepůsobila dojmem, že by ji přistižení při činu nějak vyvádělo z míry.

Je vůbec možné, aby byla Stodolní zcela bezpečná a přitom se odtud nevytratila pohodová atmosféra, která sem přitahuje tisíce lidí? To se uvidí, ale policisté se o to spolu s představiteli obvodu chtějí určitě pokusit.