Policie hledala podnapilé řidiče-koledníky

Brno - Velikonoční pondělí je tradičně spojené s pomlázkou. A protože se kromě vajíček mnohde i popíjel alkohol, na řidiče čekaly posílené policejní hlídky. Některé koledníky tak přišly letošní Velikonoce nečekaně draho.

Silniční kontroly čekaly na řidiče na mnoha místech v Brně a jeho okolí. „Policisté se dnes zaměřili především na alkohol, ale samozřejmě neopomněli všechny další součásti kontroly, jako jsou doklady a stav vozidel,” říká Aleš Mergentál, mluvčí policie ČR Brno-venkov.

Policisté za dnešek zkontrolovali stovky řidičů. U většiny z nich detektor požití alkoholu před jízdou vyloučil. V průběhu dne zaznamenali celkem šest případů, kdy řidiči požili alkohol předtím, než sedli za volant. Jeho hladiny nebyly nějak výrazné, žádný rekordman se mezi nimi nenašel. „Každého z těchto šesti řidičů přišla velikonoční jízda minimálně na tisíc korun a šest bodů,” dodává Aleš Mergentál.

Všem přistiženým řidičům policisté naměřili do jedné promile. Pokud by se číslo přehouplo přes jedničku, byly by jejich vzpomínky na letošní svátky ještě trpčí.