Studenti v Ostravě si o prázdninách přivydělávají na brigádách

Ostrava - Studenti v Ostravě mohou vybírat z pestré nabídky letních brigád. Potvrzují to zástupci personálních agentur i samotní studenti.

Chybějící peníze na plánovanou dovolenou. To je nejčastěji důvod, proč si studenti o prázdninách hledají brigádu. Personální agentury mohou studentům nabídnout různé brigády. Nabídka zahrnuje jak manuální práce, tak i pozice v marketingu pro studenty vysokých škol s předchozí praxí. Podle Dariny Chybíkové, oblastní manažerky personální agentury, hledají studenti většinou krátkodobé brigády za co nejlepší finanční ohodnocení. Nejčastěji pracují jako operátoři call center, pokladní či doplňovači zboží.

Brigády se v nabídce personálních agentur objevují průběžně. Důležitá je registrace u agentury. Studenti si mohou vydělat 50 až 100 Kč za hodinu.

Na úřadech práce najdou studenti brigádu spíše výjimečně. Potvrzuje to i tisková mluvčí Úřadu práce Ostrava Svatava Baďurová: „Máme tady jenom několik takových příležitostí. Evidujeme spíše dlouhodobé pracovní příležitosti.“ Studentům prázdninové brigády velmi doporučuje. Při hledání zaměstnání po absolvování studia jsou totiž předchozí pracovní zkušenosti vnímány ze strany zaměstnavatelů velmi kladně.

Studenti středních škol si mohou hledat brigádu do konce srpna, vysokoškolští studenti až do konce září.

Vydáno pod