Špatná kanalizace v Bučovicích způsobuje povodně

Bučovice (Vyškov) - Obyvatelé Bučovic mají už dva roky při každém větším dešti zatopené domy a sklepy a to z důvodu špatné kanalizace. Už brzy se má rozhodnout, jestli vyškovské Vodovody a kanalizace, které bučovické stoky spravují, nechají stávající kanalizaci opravit.

Letos v květnu vytopila voda sklepy obyvatelům Bučovic a ulice zaplavilo bahno. Tato situace se prý opakuje při každé větší bouřce, ze které mají místní právem strach. Většina obyvatel tvrdí, že zatopené sklepy má na svědomí špatně postavená kanalizace a vyžadují co nejdříve nápravu. „Je potřeba si uvědomit, že každá kanalizace je stavěna na standardní podmínky. Přívalové deště, které tady byly, rozhodně nejsou standardními podmínkami,” podotkla Šárka Čiperová, starostka Bučovic.

Bučovická radnice se snaží situaci řešit a na obnovu staré kanalizace se pokouší získat peníze od evropských fondů. Novou kanalizaci nechává radnice prověřit, a vyžaduje do měsíce od Vodovodů a kanalizací Vyškov spočítat a zjistit, proč bučovická kanalizační síť nestíhá pojmout tolik vody, kolik spadne. Tím se buď potvrdí, nebo vyvrátí stížnosti Bučovických.