Výsledky zlínského festivalu dokumentárních filmů

Zlín – Bezmála stovku amatérských a profesionálních dokumentů a fotografií s ekologickou tématikou shlédli návštěvníci 32. ročníku festivalu Týká Se To Také Tebe. V jeho závěru odborná porota ocenila ty nejlepší. Hlavní cenu získal íránský film Černá Noc. Úspěšné byly i dokumenty, které produkovala a vysílala Česká televize.

„Mnoho filmů je původem z velkých dálek. Jeden z nejlepších filmů, který jsme letos dostali, je z Jihoafrické republiky. Vítězný film je z Íránské islámské republiky,“ doplnil spoluorganizátor festivalu Jan Maděrič.

Mezi dalšími oceněnými byl také režisér Martin Slunečko, který získal cenu ministerstva životního prostředí za sérii dokumentárních filmů, jež vznikaly ve spolupráci s Českou Televizí. "Je to ocenění nejen práce mé, ale především práce pořadu Nedej se, který je v ČT vlastně nejdelším eko pořadem a nejdelším publicistickým pořadem v historii – běží 15 let, takže je to vlastně ocenění veřejnoprávní funkce ČT, kde se tento pořad vyrábí a stále se vysílá,Ů vyjádřil se Martin Slunečko.

Porota ohodnotila celkovou úroveň všech promítaných filmů jako vynikající. V závěru slavnostního večera pořadatelé přesto slíbili, že příští už třiatřicátý ročník bude ještě pestřejší a ještě lepší než ten právě skončený.

Vydáno pod