Student holešovského gymnázia zemřel po pádu z okna školy

Holešov (Kroměřížsko) - Gymnázium v Holešově na Kroměřížsku zasáhla tragédie. Skokem z okna ve třetím patře ukončil svůj život 19letý student, který na místě podlehl četným zraněním. Policie zatím případ vyšetřuje jako sebevraždu a pátrá po jejím motivu.

Podle kroměřížské policejní mluvčí Květoslavy Malenovské našla bezvládné tělo devatenáctiletého mladíka ležet pod okny školní budovy na parkovišti kolemjdoucí žena. Policisté oznámení přijali krátce před desátou hodinou dopoledne. „Podle prvotních poznatků vyskočil student ze třetího patra budovy, pravděpodobně jde o sebevraždu,“ upřesnila Malenovská s tím, že policisté nařídili soudní pitvu.

Podle ředitelky holešovského gymnázia Blaženy Kubíčkové je obava studenta z blížícího se vysvědčení prakticky vyloučena. „Rozhodně si nemyslím, že ho k takovému činu vedlo blížící se vysvědčení. Neměl špatné studijní výsledky,“ konstatovala Kubíčková, která se k tragédii více odmítla vyjadřovat.

V krátké době jde o druhý případ ve Zlínském kraji, kdy během školního programu zemřel student. Před vánočními svátky ve zlínských lázních utonul osmnáctiletý student při volné hodině plavání, kterou měl s ostatními spolužáky místo vyučování. Bezvládného těla na dně bazénu si všimla jedna z plavkyň. Mladíkovi se snažil pomoci plavčík i přivolaní záchranáři, život mu ale již nezachránili.

Pády z oken školních budov nejsou časté, ale končí i smrtí. Nejvíce pádů s následnými těžkými zraněními, eventuálně končících smrtí, bylo zaznamenáno v letech 2004 a 2006, kdy z oken školních zařízení či kolejí shodně vypadli tři studenti.