Policie v Novém Jičíně získala novou služebnu

Nový Jičín - Pro policisty nová služebna, pro lidi recepce. Tak to nyní vypadá v Novém Jičíně. Lidé, kteří potřebují pomoc policie, stráví čas v prostředí, které je mnohem kulturnější než to, které nabízela stará policejní služebna. I tímto způsobem chce změnit tvář policie projekt P 1000, který na podzim 2006 odstartoval ministr vnitra.

Špatně vypadaly některé zastaralé místnosti Obvodního oddělení Policie ČR ve Vančurově ulici v Novém Jičíně dříve a novotou září dnes. Nová recepce má podle policie zlepšit především prostředí, do kterého za policisty přicházejí obyvatelé se svými problémy. Věnovat se jim bude nová recepční Jana Řeháková. Chce nabídnout kvalitní služby, které souvisejí s policií. Nová recepce také nabízí bezbariérový přístup, sociální zázemí i dětský koutek. Ředitel OŘ Policie ČR Nový Jičín Dalimil Sypták popisuje: „Návštěvníci recepce mají také možnost získat bližší informace z přiložených letáků i z vysílání velkoplošné LCD televize.“

Nová recepce stála přibližně 2,8 milionu korun a byla vybudována v rámci projektu P 1000. Náměstek policejního prezidenta pro ekonomiku Tomáš Kužel míní, že se vše děje pro lepší image policie, přístup k veřejnosti i vytvoření prostoru pro veřejnost, ať už je zde jako poškozená, nebo do policejní služebny vchází jako svědek. Nová recepce je prvním policejním zařízením nové generace na Novojičínsku. Třeba v Kopřivnici na podobně vybavenou služebnu obyvatelé a policisté teprve čekají. Ivan Pilát z Obvodního oddělení Policie ČR v Kopřivnici je přesvědčený, že realizace by měla proběhnout ve stejném duchu jako v Novém Jičíně.

Novou recepci Policie ČR mohou obyvatelé využít již od dnešního dne a bude otevřena nepřetržitě.