V Přerově se narodil rekordně velký chlapeček

Přerov - Rekordně velký chlapeček se narodil mamince Evě Mezírkové z Přerova. Vážil přes pět kilogramů a měřil 53 centimetrů. Porodníci se shodují, že jde o největší miminko za posledních deset let, které přišlo na svět v přerovské porodnici. Pro Evu Mezírkovou to je už třetí potomek, doma má desetiletého Davida a dvouletou Vendulku.

Na rodiče čekala překvapení hned dvě. Kromě extrémní váhy miminka je zaskočil i sám Zdeněček. Těšili se totiž na holčičku. Gynekoložka MUDr. Katarína Lapíková z Nemocnice Přerov však konstatuje, že Zdeněček se narodil normálně. Byla trochu potíž s ramínky, což je nejčastější komplikace u porodů větších miminek. Maminka Eva Mezírková připouští, že sice počítali, že miminko bude o něco větší, ale Zdeněček je překvapil. Nyní budou muset kupovat nové oblečky. Nejenom větší velikosti, ale i barva bude muset být do modra. Babička Alena Stárková vzpomíná, že v rodině tomu tak bylo i dříve. Ona i všichni její sourozenci měli přes pět kilo a když ona sama čekala dvojčata, každé z nic mělo tři kila.

V průběhu těhotenství přibrala Eva Mezírková oproti své původní váze 16 kilogramů, a tak se musel, zvlášť v posledních měsících, do domácích prací zapojit i tatínek. Tomáš Mezírka v té době doma vařil, pral, uklízel a snažil se, jak se dalo, aby ušetřil nastávající mamince nějakou práci.

O tom, že trend velkých miminek je poměrně rozšířený, svědčí i to, že se v Přerově před několika dny narodila holčička, která vážila téměř pět kilogramů.

Vydáno pod