Chybějící svodidla ohrožují bezpečnost na novojičínské silnici

Nový Jičín - Na silnici z Nového Jičína směrem na Hranice na severní Moravě scházejí středová svodidla. Právě tady dochází podle policie k častým dopravním nehodám. Silničáři ale o protažení lanových svodidel neuvažují. Silnici I/48 tak proto mnozí řidiči kritizují.

12. února u Nového Jičína zahynul řidič osobního vozu, který vjel do protisměru a čelně se srazil s kamionem. Zabránit mu v tom pravděpodobně mohla ocelová lana, na které ale řidiči narazí nedaleko od místa havárie směrem na Příbor. V tomto úseku lanová středová svodidla zabránila na konci loňského roku ztrátám na lidských životech při hromadné havárii několika kamionů.

O tom, že úsek vybavený lanovými svodidly je mnohem bezpečnější, než ten, který není, informoval i Pavel Bayer z Policie ČR v Novém Jičíně. Lanová svodidla na silnici I/ 48 mezi Příborem a Novým Jičínem silničáři umístili před několika lety, jejich protažení směrem na Hranice zatím neplánují.

„V budoucnu bude tato silnice vytvořená jako dělená 4pruhová rychlostní komunikace a zahájení tohoto zkapacitnění plánujeme na roky 2010, 2011,“ prohlásila tisková mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Martina Vápeníková. Podle policie dochází právě v úseku mezi Novým Jičínem a Hranicemi k nejčastějším dopravním nehodám na silnici I/48.

Vydáno pod