Brněnská skupina zlodějů využívá děti k vykrádání aut

Brno - Brněnští zloději využívají k vykrádání aut na parkovišti u supermarketu malé dítě. Počkali si na chvíli, kdy lidé skládali nákup do kufru a měli otevřené zadní dveře. Jejich čin se snažil překazit strážník městské policie v civilu, byl však sražen autem.

Strážník v civilu si při nákupu v bohunickém supermarketu všiml podezřelého pohybu na parkovišti: „Zaregistroval jsem, že tady tak deset minut jezdí zelená Octavia. Vysadili malého kluka a potom tady kroužili bez něho.“ Chlapec z otevřeného auta vytáhl tašku s notebookem a doklady. Nic netušící majitelé právě nakládali nákup, a proto si dítěte nevšimli. Malý zloděj poté s taškou utekl.

Strážník chtěl zlodějům zabránit, aby s kabelou odjeli. Vstoupil jim do cesty s voláním: „Policie, stůj!“ Řidič na varování nereagoval a bokem auta policistu srazil. Dítě rychle naskočilo do auta, které rychle z parkoviště odjelo.

Strážník skončil s lehkými pohmožděninami, notebook je nenávratně pryč. Parkoviště stále nikdo nehlídá, a policie proto vzkazuje, aby si lidé u supermarketů dávali pozor.

Vydáno pod