Brno bude mít svou Love Parade

Brno - Aktivisté za práva gayů a lesbiček chystají v Brně průvod po vzoru kultovní berlínské Love Parade nebo Duhové vlny ve Vídni. Queer Parade by se měla konat 28. června a jejím dějištěm bude hlavně střed města.

Miliony tančících lidí v rytmu techna, různobarevné odvážné oblečení a alegorické vozy jsou symboly Love Parade, která se každoročně téměř 20 let konala v Berlíně. Love Parade hlásající volnost lásky se stala pojmem. Postupně se přidávala i další města jako Vídeň, Madrid, Paříž. Pozadu nechce zůstat ani Brno.

„Nahlásili jsme několik set lidí, je to poprvé, tak nečekáme, že přijede celá ČR,“ uvedla Jolana Navrátilová, organizátorka Qeer Parade Brno. Akce se má konat v červu na brněnském Náměstí svobody a v přilehlých ulicích. Průvod, který má podpořit zrovnoprávnění společenských menšin především gayů a lesbiček, přijde na hlavní brněnské náměstí z Masarykovy ulice přes Malinovského náměstí a Českou ulici.

Brněnské Gay a Lesbické iniciativy čekají, že je přijedou podpořit i kamarádi ze zahraničí. Pro účastníky Qeer parade chystají i doprovoddý program. Jak dodala Jolana Navrátilová: „Doufám, že se připojí gay kluby, my chystáme diskotéku a dětský den!“

Účastnice Love Parade
Zdroj: ČT24/loveparade.de