Na jižní Moravě řádí číšník, který se inspiroval filmem Vrchní, prchni!

Brno - Majitelé barů a restaurací na jižní Moravě by se měli mít na pozoru před falešným vrchním Davidem Cetlou. Ten se zřejmě inspiroval filmem Vrchní, prchni! Na rozdíl od hlavního hrdiny se ale nechá skutečně zaměstnat, ovšem jen na pouhý den. Pak s tržbami uprchne. Kousek zopakoval už ve čtyřech provozovnách. Podle policie si už takto vydělal přes 100 000 korun.

„Muž vystupuje pod svým pravým jménem. Dělá dojem zkušeného barmana. Celý den pilně kmitá v sále, ale když přijde zavíračka, zmizí,“ řekl ČTK mluvčí brněnské policie Bohumil Malášek. Muži je 26 let, hrozí mu až osm let vězení.

S pachatelem mají už zkušenosti majitelé pohostinství v Brně a v nedalekých Židlochovicích. Podle policie je možné, že se náhle objeví i na druhém konci republiky. Z jednoho podniku například Cetla uprchl ve tři ráno a uvnitř zanechal opuštěného hosta. Když muž nemohl vrchního sehnat, přivolal ochranku, aby mu pomohla.

Před každou krádeží je s mladým mužem uzavřena řádná pracovní smlouva. Před odchodem z podniku je schopen vybrat nejen pokladnu, ale i případné hrací automaty. Muž byl za obdobnou trestnou činnost stíhán už v minulosti.

Vydáno pod