Vyděrači z Frýdku-Místku byli dopadeni

Frýdek-Místek - Tři nebezpečné vyděrače chytili frýdeckomístečtí policisté. Muži ve věku 45 až 50 let z Fulneku a Kopřivnice si oběť našli vždy podle inzerátu, pak ji vylákali na odlehlé místo, psychicky vydírali a vyhrožovali násilím. Vyšetřováni jsou ale na svobodě.

Pan Bača z Palkovic si před dvěma měsíci dal inzerát do novin, ve kterém chtěl koupit cihly. 12. března se mu ozval muž, který stavební materiál nabízel. Měl ho přivést až na stavbu, ale cihly neměl. Požadoval totiž peníze dopředu. Pan Bača se poté s mužem domluvil, že si pro ně zajede. V autě však už byli další dva muži, kteří pana Baču z Palkovic s 15 tisíci korunami odvezli na frýdeckomístecké vlakové nádraží. Tam si o peníze řekli s pohrůžkou polámání rukou.

Vladimír Bača podle svých slov už v tu dobu věděl, že s penězi se z auta nedostane. Tři vyděrači také pana Baču upozornili, že nemá nic hlásit policii, nebo si ho najdou. Muž se ovšem nezalekl. „Všichni tři pachatelé byli dopadeni do pěti týdnů, bylo jim sděleno obvinění z trestného činu vydírání, za což jim hrozí až osm let vězení,“ sdělil Ivan Žurovec, mluvčí Policie ČR Frýdek-Místek.

Tento trest se však jednoho z mužů netýká. Jedná se totiž o nebezpečného recidivistu, který už v minulosti páchal násilnou trestnou činnost. Hrozí mu tak až jedenáctileté vězení.

Vydáno pod