Provazochodec nezvládl vystoupení, spadl a zemřel

Nový Jičín - Provazochodec Manuel Berousek známý jako Berondini spadl při sobotní produkci v Novém Jičíně z lana a po převozu do nemocnice zemřel. Padající artista zranil při svém pádu rovněž sedmiletou dívku. Ta je nyní na jednotce intenzivní péče porubské fakultní nemocnice, ale její stav je stabilizovaný.

Manuel Berousek byl považován za jednoho z nejlepších českých provazochodců. Ředitel Národního cirkusu original Jiří Berousek uvedl: „Byl to jeden ze špičkových umělců, který nás reprezentoval po celém světě.“

Nešťastná událost se přihodila na pouti Radia Čas, kde Berousek jel na kole umístěném na laně. Podle svědků se mu stalo osudné třetí vystoupení, kdy se mu prověsilo lano a artista spadl na hlavu z pětimetrové výšky.

Pořadatelé odmítají, že by na neštěstí měli zodpovědnost. Zařídili se podle umělcových pokynů, přičemž artista se rozhodl vystoupit bez přilby či jiných jistících prvků. Podle Jiřího Berouska to není neobvyklé, protože vystoupení bez jištění zvyšuje atraktivitu vystoupení.