Požár líšeňské ubytovny stále bez viníka i konečného počtu obětí

Brno - Kdo způsobil tragický požár ubytovny v Brně-Líšni a kolik obětí si tato tragédie vlastně vyžádala? O tom dosud nemá policie jasno.  Zatím pokračují práce na odklízení trosek, na místě je těžká technika, která rozebírá torzo střechy budovy. Existují však obavy, že by troskami mohla být objevena ještě těla dalších obětí.

Speciální stříhací nůžky od dnešního rána rozebírají ohořelé torzo budovy. Na místě jsou stále policisté i hasiči. Je potřeba postupovat velmi opatrně, aby torzo neohrozilo zasahující jednotky. Odklízení trosek by zároveň mohlo policistům pomoci zjistit přesný počet obětí. „Není vyloučeno, že se mohou pod troskami ještě objevit další ostatky lidských těl,“ obává se mluvčí Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje Jaroslav Haid.

Ostatky, které se našly včera, údajně patří dvěma nebo třem lidem. Teprve dnešní soudní pitva by měla říct více. Zatím není jasné ani to, jak požár vznikl.„Naše šetření se orientuje na 3 verze - technická závada na elektroinstalaci, nedbalost nebo úmyslné zapálení,“ vypočítává Jaroslav Haid. 

Podle neoficiálních zdrojů už proběhl výslech podezřelého pachatele. Policie ale tuto informaci zatím nechce potvrdit ani vyvrátit. Definitivně nepotvrdila ani úmyslné zapálení, ke kterému se kloní někteří ze svědků. Případ od dnešního dne převzala Policie ČR v Brně, která prozatím nebude podávat žádné informace.

Vydáno pod