Učitelka mateřské školky v Moravci na Vysočině údajně týrá děti

Moravec na Vysočině - Policie vyšetřuje údajné týrání dětí v mateřské škole v Moravci na Vysočině. Rodiče šestiletého chlapce podali trestní oznámení na učitelku, která jejich syna na školním výletě údajně zbila.

Rodina Pokorných z Moravce na Žďársku si stěžuje, že učitelka v mateřské školce bije jejich syna. Naposledy prý došlo k incidentu tento týden na školním výletě. Chlapec si podle učitelky o výprask koledoval, uvedla paní Dagmar Pokorná, prý dostal 3 rány na zadek. Šestiletý Michal přiznal záhlavec. Učitelka Radka Pučanová ale jakékoliv fyzické tresty odmítá, naopak se prý snažila při dovádění na skákacím hradu zabránit tomu, aby si malý Michal ublížil: „Instinktivně jsem dítě zachytila, tohle možná mohl brát jako plácnutí na zadek.“ Dagmar Pokorná však trvá na svém, podobná věc se stala již po několikáté.

Rodiče podali na učitelku trestní oznámení. Stěžují si, že Míša dostává ve školce často a stejná učitelka bila i jejich dceru Kristýnu. Jsou přesvědčeni, že podobné zkušenosti musejí mít i jiné rodiny. Kristýna Pokorná dodala, že se přiznat nikdo nechce, protože se každý bojí. Učitelka Pučanová však nesouhlasí, kdyby to tak bylo, školka by nebyla plná spokojených dětí a rodičů. Ředitelka ZŠ a MŠ Moravec Jana Sobotková doplnila, že k ublížení na zdraví nemohlo dojít, případ je nafouknutý.

Zástupce zřizovatele školy starosta Moravce se k případu vyjádřit odmítl.