Kontroloři zabavili na Hatích padělky za víc než 12 milionů

Hatě - Stánkaři prodávající v asijské tržnici v China Town v Hatích na Znojemsku dnes zažili další rozsáhlou razii České obchodní inspekce (ČOI). Trhovci při ní přišli o značné množství padělaného zboží, zejména textilu a kabelek. Podle ředitelky jihomoravské ČOI Jarmily Vašulkové překročila hodnota padělků dvanáct milionů korun.

Razie začala zhruba v poledne, kdy kontroloři spolu s cizineckou policií zabrali asi třetinu velké tržnice. Podařilo se jim také proniknout do jednoho ze skladišť, v němž našli velké množství pirátských kompaktních disků, videokazet a DVD. Po třech hodinách akce skončila, inspekce odvezla zabavené zboží do svého sídla k vyhodnocení.

K žádnému incidentu, jako při poslední kontrole v květnu, kdy jeden ze stánkařů napadl ranou do obličeje policistu, tentokrát nedošlo. Většina trhovců totiž nechala své stánky opuštěné.

Od začátku roku už ČOI včetně dneška v Hatích zabavila padělky za bezmála 50 milionů korun. Hatě patří na jihu Moravy k nejčastěji kontrolovaným tržnicím, zaměřují se na ně jak inspektoři ČOI, tak celníci.