Kontroloři v Hatích zabavili za poslední dva dny zboží za 18,5 milionu

Hatě (Znojemsko) - Několik desítek kontrolorů se dnes znovu vydalo zabavovat padělky v tržnici Hatě na Znojemsku. Při včerejší kontrole zabavili policisté a inspektoři z ČOI padělky oblečení a obuvi za skoro jedenáct a půl milionu korun. Dnes byl úlovek o něco nižší, hodnota zabaveného zboží za zhruba sedm milionů korun. Šlo o více než 6000 kusů textilu a obuvi, upřesnila ředitelka jihomoravské pobočky České obchodní inspekce Jarmila Vašulková.

Čtvrteční zásah mohl být ještě úspěšnější, kdyby asi polovina stánkařů své prodejny nezavřela dřív, než je kontroloři stihli navštívit. Tři trhovci nakonec na naléhání kontrolorů otevřeli. Další stánky ale zůstaly zavřené. Přestože tak inspekce měla podezření na padělky, nemohla se k nim dostat. Ředitelka jihomoravské ČOI proto podala trestní oznámení na neznámého pachatele. Celníci zabavili ve čtvrtek 5 166 kusů padělků, hlavně textilu. Kontrola se obešla bez potyček s majiteli zboží.   

Letos už kontroloři zadrželi na Hatích zboží, jehož prodejem by majitelům ochranných známek vznikla škoda přes 70 milionů korun.

Vydáno pod