ČOI na tržnici v Hatích zabavila zboží za 6 milionů korun

Hatě - Pracovníci České obchodní inspekce (ČOI) dnes v tržnicích v Hatích na Znojemsku zabavili přibližně čtyři tisíce padělků převážně textilního zboží v hodnotě kolem šesti milionů korun. Poslední razie inspekce se zde přitom konala minulý týden. Ředitelka brněnské ČOI Jarmila Vašulková proto upozornila, že se podobné zátahy budou v dohledné době opakovat. Do akce bylo zapojeno 70 kontrolorů a policistů.

Tržnice u hraničního přechodu v Hatích patří na Moravě mezi největší zařízení svého druhu. Minulý týden zde bylo při čtyřdenní kontrolní akci zajištěno 12 tisíc kusů padělků za 21 milionů korun. Za tři dny ale trhovci podle Vašulkové doplnili zásoby.

„V podstatě hned při zahájení akce jsme začali pytlovat padělané zboží,“ doplnila Vašulková. Jak dlouho akce potrvá a kolik zboží by mohlo být tentokrát zabaveno, si ředitelka netroufla odhadnout. Kontroloři patrně Hatě brzy neopustí. Ve snaze citelněji zakročit proti prodejcům padělků, uvažuje inspekce o vytvoření hlídek, které by v Hatích trvale dohlížely na zboží prodávané v tržnici.

Pro své umístění na česko-rakouských hranicích je tržnice u našich jižních sousedů velmi populární a za levnými nákupy sem jezdí stovky Rakušanů.