Motorky Harley Davidson ovládly Brno

Brno - V pravý Eden se změnilo na tento víkend Brno pro majitele i fandy legendárních motocyklů Harley Davidson. Silné motory burácely ulicemi a svou nablýskanou krásou přitáhly motorky pozornost stovek obdivovatelů. Takzvanou spanilou jízdou centrem města si  zpestřili svůj letošní hlavní sraz.

Téměř dvě stovky majitelů a fandů legendárních motocyklů Harley Davidson vyrazily na svou spanilou jízdu v 11 hodin od brněnského koupaliště Riviéra. „Jsou zde zastoupeny všechny typy harleyů, nejstaršímu je přes padesát let,“ říká s pýchou prezident Harley Davidson Clubu Moravia Zdeněk Šoula.  

Když harleyáři z celé České republiky, ale také z Polska, Německa, Rakouska, Finska, Belgie či Holandska dorazili do centra Brna, vzbudili ihned zaslouženou pozornost u obdivovatelů všech generací a obou pohlaví. „Líbí se mi především starší typy. Mají osobitý styl, jsou chromované a hezky vypadají,“ neskrývá obdiv jeden z fanoušků. „Právě jedu k synovi. Zahlédla jsem ty motorky, tak jsem vystoupila. Jdu se ze zvědavosti podívat, co tady je. Kdybych byla mladší, určitě bych se alespoň svezla,“ říká kurážně jedna z obdivovatelek seniorského věku. „Začal s tím manžel a postupně jsem začala na motorce jezdit i já. Je to super,“ vyznává se ze své lásky motorkářka Eva.     

Z centra města se majitelé Harley Davidsonů přesunuli odpoledne zpět na koupaliště Riviéra, kde jejich sraz v neděli končím.