Kontroloři budou hlídat brněnskou tržnici ještě několik týdnů

Brno - Kontroloři budou ještě několik týdnů každodenně hlídat tržnici v brněnské ulici Olomoucká, kde v pátek a v sobotu zabavili padělky v hodnotě přes 100 milionů korun a zároveň se jim podařil husarský kousek - odhalili padělatelskou dílnu. Zatímco v minulých dvou dnech zabavovali inspektoři a celníci zboží ze stánků, nyní budou hlídat, aby se na tržnici nedostaly nové padělky.

Zadržené zboží zaplnilo skoro čtyři kamiony. Cizinecká policie zase zadržela šest lidí, jeden z nich byl v databázi hledaných osob, jeden byl stíhán kvůli maření úředních úkonů.

Přesnou hodnotu padělků vyčíslí inspektoři nejdřív ve středu, už nyní je ale jasné, že šlo o jeden z největších zátahů v Česku za poslední roky. Zřejmě největším letošním úlovkem kontrolorů bylo zboží v hodnotě zhruba 200 milionů korun v pražské Holešovické tržnici. Stejně jako v brněnské tržnici šlo převážně o textil, obuv a hodinky.

Jihomoravští kontroloři navíc odhalili špatné hygienické podmínky v části tržnice, kde se prodávají potraviny. Proto příští týden zavolají hygieniky a Státní zemědělskou a potravinářskou inspekci.

Vydáno pod