Přes prázdniny bude uzavřena část hlavního tahu mezi Olomoucí a Přerovem

Olomouc - Poslední fáze opravy se dočkala silnice mezi Olomoucí a Přerovem. Do konce prázdnin bude v úseku Kokory neprůjezdná a řidiči musí místo objíždět po silnici nižší třídy. Na několik týdnů se jim tak přitíží. Lidé v Kokorech mají naopak z menšího provozu v obci radost.

Na hlavním tahu mezi Přerovem a Olomoucí, která není v nejlepším stavu, se stanou každý rok desítky nehod. „Tato komunikace patřila v dřívějších dobách z hlediska stavebního stavu k nejhorším, a proto jsme přistoupili k této kompletní etapovité opravě,“ vysvětluje Pavel student z Ředitelství silnic a dálnic.

V obci Kokory budou odfrézovány dvě živičné vrstvy, dále budou opravena nefunkčního odvodňovacího zařízení a při této opravě bude provedeno i odfrézování dvou živičných vrstev ve stoupacím pruhu ve směru na Přerov.

Silnice byla uzavřena tuto sobotu a provoz by měl být opět obnoven na konci srpna. Objížďka vede po vedlejší silnici přes obce Rokytnice, Brodek u Přerova a Majetín. Vesnice, po kterých vede objížďka, tak zažívají dopravní kolaps.

Řidiči najedou tři kilometry navíc. Pro obyvatele Kokor, kteří jezdí autobusy, se naproti tomu nic nemění. Lidé se tak bez problémů dostanou na obě strany.

Vydáno pod