Lékaři neobjevili nůž zabodnutý v rameni

Třinec - Šesticentimetrovou čepel měl padesátiletý muž zabodnutou v rameni téměř měsíc, než na to doktoři přišli. V jejich péči skončil ve chvíli, kdy ho známý při hádce pobodal, kus čepele ale našel rentgen až o čtyři týdny později.

Velký kus ostré čepele nosil ve svém levém rameni Josef Kaleta skoro měsíc, přestože po útoku chodil na převaz rány každý druhý den, v třinecké nemocnici na nic nepřišli. Rána stále hnisala, v pondělí ji zrentgenovali a okamžitě operovali. Mluvčí Nemocnice Třinec-Sosna Lenka Franková nejprve tvrdila, že nikdo z lékařů nepochybil, šlo podle ní o standardní způsob léčby.

O dvě hodiny později, ale už vedení nemocnice mělo opačný názor. Díky tomu, že přijela televize, bylo zahájeno vyšetřování. Je třeba zjistit, zda lékař informaci o zalomené čepeli nože nepodcenil. Jak udal mluvčí PČR Frýdek-Místek Ivan Žurovec, policie zatím podnět k vyšetřování nedostala. Přesto se všemi okolnostmi případu bude zabývat.

Ke zranění Josefa Kalety došlo při hádce s jeho mladším známým, který ho bodl nožem. Ivan Žurovec doplnil, že policisté přijeli na místo a ihned zavolali záchrannou službu. Zalomenou čepel hledali, ale nenašli a zraněný Kaleta ani nevěděl, že byla zlomená.

Josef Kaleta se s nemocnicí soudit nechce, jak sám říká, každý se může splést. Doufá však, že mu vedení nemocnice nabídne odškodnění.