Show plná hudby, třesků i barev prozářila večerní nebe v Hlučíně u Opavy

Hlučín (Opavsko) - V Hlučíně u Opavy pokračuje Festival ohňostrojů. Na Ostravsko se tak vrací akce, která v minulém roce přitáhla pozornost více než stovky tisíc diváků. Včera pozdě večer se v hlučínské štěrkovně představili ohňostrůjci z Brna, koláž klasické i moderní hudby a pestrobarevných výbuchů opět přilákala tisíce lidí.

Večerní show, která prozářila nebe a díky ní zavládla jedinečná atmosféra plná hudby, třesků i barev, se v hlučínské štěrkovně zúčastnilo přes třicet tisíc lidí. Nejvíce spokojení přitom byli samozřejmě nejmenší návštěvníci.

Festival začal minulý týden na Slezskoostravském hradě, kam přišlo přes 15 tisíc diváků. Ohňostroje zaplní celkem tři večery, pyrotechnici přitom nedostali žádné zadání, nemají žádné dramaturgické ani jiné podmínky. Organizátor Festivalu ohňostrojů 2008 Tomáš Kratina potvrdil, že všichni aktéři se podle svého know-how, své kreativity a svého umění snaží vytvořit co nejlepší soulad s hudbou a kombinaci efektů. Nikdo předem neoznámil, že jeho ohňostroj má nějakou myšlenku, zaměření nebo filozofii.

Festival ohňostrojů vyvrcholí v sobotu večer, kdy se v hlučínské štěrkovně představí pyrotechnici z Číny.

Vydáno pod