V Ostravě hráli na podporu těžce zraněného Honzy

Ostrava - Charitativní koncert na podporu osmnáctiletého Honzy, který při srpnové železniční nehodě u Studénky přišel o obě nohy, připravili jeho spolužáci z oktávy gymnázia v Ostravě-Hrabůvce. Do kulturního domu Akord pozvali nejen studentské kapely, ale i ostravského muzikanta Miroslava Fojtíka a Jaromíra Nohavicu, který koncert zakončil. Velký koncert zorganizovali během tří týdnů, do sálu přišlo přes 700 návštěvníků.

Honza se na koncert díval ze zákulisí, podle jeho otce uvítal možnost dostat se z nemocnice, rozptýlit se mezi spolužáky. „Všichni kamarádi, publikum, bylo to úžasný. Jsem hrozně rád,“ řekl Honza po koncertě. Celá jeho rodina byla překvapena velkým rozsahem koncertu.

Vstupné bylo nejméně sto korun, studenti doufali, že se vybere alespoň 50 tisíc. Částka ale vysoce překročila jejich očekávání. Vítěžek z akce bude věnován Honzovi. Podle jeho třídního učitele Vojtěcha Vlčka ho rodina pravděpodobně použije například na úpravy bytu. Studenti hodlají v akcích na Honzovu podporu pokračovat.

Jak dodal chlapcův otec, díky vstřícnému přístupu školy a umožnění individuálního studia je možné, že Honza se svými spolužáky přiští rok v květnu odmaturuje.