Jihomoravští policisté kontrolují myslivce, zda nepožívají alkohol

Brněnsko - Alkohol na zahřátí na honech? To už dávno neplatí. Ví to i myslivci v Přísnoticích na jižní Moravě. Začínající lovecká sezona s sebou totiž přináší i kontroly policistů. Kromě zbrojních průkazů a loveckých lístků je zajímá právě i požívání alkoholu.

Vedoucí inspektorátu pro zbraně, střelivo, výbušniny a drogy Igor Šoukal informoval, že se kontrolují předepsané doklady, zbrojní průkaz, průkaz ke zbrani, pojištění a lovecký lístek. Jednou z podstatných součástí této každoroční akce je i kontrola alkoholu, aby se neopakovalo podobné neštěstí, které se stalo před měsícem na Valašsku, kdy silně opilý myslivec zabil spolujezdce v autě nebo loňské neštěstí z Olomoucka, kdy podnapilý myslivec svého kolegu zastřelil.

Předseda mysliveckého sdružení Jiří Popp se nechal slyšet, že alkohol na hon nepatří. Mluvčí Police ČR Brno-venkov Aleš Mergental potvrdil, že žádný z myslivců před tím, než přišel na hon, alkohol nepil. I když při dnešní kontrole nezjistili policisté žádný přestupek, podobné akce mají smysl. Loni při nich v Brně odhalili hned tři podnapilé myslivce.

Tímto víkendem začala sezona nejen myslivcům, ale i policistům, kteří mají v plánu do Vánoc zkontrolovat několik desítek honů.