Celníci objevili na Přerovsku půl milionu pašovaných cigaret

Přerov - Téměř půl milionu pašovaných cigaret objevili celníci v úterý na Přerovsku v dodávkovém vozidle. Ukryty byly v obalech na nábytek. Na daních by jejich prodejem stát přišel na 1,6 milionu korun. Pašované cigarety nalezli celníci při silniční kontrole u obce Drahotuše na silnici ve směru z Hranice na Olomouc.

„Celníci si k důkladné kontrole vytipovali dodávkové vozidlo, které řídil občan České republiky. Při prohlídce nákladového prostoru dodávky nalezli kartonové krabice označené jako obaly nábytku. Po otevření krabic však zjistili, že místo nábytku obsahují bezmála 500 tisíc cigaret různých značek,“ uvedla mluvčí olomouckého celního ředitelství Marie Bortlová. Cigarety byly podle ní opatřeny ukrajinskými kolky, nebo nebyly okolkovány vůbec.

Podle celníků se nejedná o ojedinělý případ. Od ledna do poloviny listopadu zajistili při namátkových silničních kontrolách v tomto regionu téměř jeden milion kusů cigaret a více než 3000 litrů alkoholu. Daňový únik byl vyčíslen na více než 3,8 milionu korun.