Kvůli rannímu požáru bylo z brněnského činžáku evakuováno 25 lidí

Brno - Pětadvacet lidí muselo být evakuováno kvůli požáru, který dnes nad ránem zachvátil přízemní byt činžovního domu v Záhřebské ulici v Brně-Žabovřeskách. Při neštěstí nebyl nikdo zraněn, škody se ovšem odhadují na milion korun. Příčina požáru není známa, řekl mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Požár vypukl krátce před 04:30. Při příjezdu hasičů na místo šlehaly z okna hořícího bytu plameny a dům byl zakouřený. Všichni obyvatelé domu byli hned evakuováni. Krátce po 05:00 dostali hasiči oheň pod kontrolu a lidé se mohli vrátit do svých bytů.

Hořící byt byl uzamčený, hasiči proto museli vyrazit jeho vstupní dveře. Protože plameny a silný žár poškodily i zateplenou fasádu domu, hasiči částečně rozebírali a kontrolovali fasádu až do výšky třetího patra.

Ve vyhořelém bytě bylo obezděné bytové jádro, a požár se tak rozvodovou šachtou nerozšířil do vyšších pater. V bytě však žárem prasklo potrubí topení a hasiči k jeho opravě povolali pracovníky teplárenské společnosti. Požár, při kterém nebyl nikdo zraněn, zničil jeden z pokojů, žár a zplodiny hoření silně poškodily další tři místnosti bytu.