Ve Valašské Polance slaví Silvestr společným ohňostrojem

Valašská Polanka - Ze společné světelné show udělali tradici ve Valašské Polance na Vsetínsku. Obecní prostory zde hostí každoroční hromadné oslavy příchodu nového roku, kdy se lidé scházejí, aby si vychutnali pyrotechnickou podívanou a ohňostroj. Za světelnou slavnost dávají obyvatelé Polanky v průměru zhruba 20 tisíc korun.

Polanští se před šesti lety rozhodli, že místo drobných pyrotechnických akcí po celé obci si společně ušetří na velký ohňostroj. Objednávají jej i s odborníkem, který celou show obstará, což vede také ke zvýšení bezpečnosti při silvestrovských oslavách. Společné setkání se odehrává v přátelském duchu při popíjení tradiční moravské slivovice.

Starosta Valašské Polanky Josef Daněk oceňuje spontánnost, s jakou tradice vznikla a kterou si stále zachovává. „Sejde se celá dědina, máme si co povykládat. Zároveň je to bezpečnější, především pro děti, které jsou zvědavé. Raději pozveme odborníka, který na to má licenci a udělá pro nás ohňostroj z vyšší třídy. To lidi zajímá a přitahuje,“ hodnotí tradiční akci starosta Daněk.

Vydáno pod