Na Olomoucku je asi 1500 lidí bez vody kvůli havárii vodovodu

Olomouc - Asi 1500 lidí z Dubu nad Moravou a Věrovan na Olomoucku je od dnešního dopoledne bez dodávek pitné vody kvůli havárii na vodovodním potrubí. Další poruchu vodohospodáři řeší v krajském městě. Oba případy souvisejí s mrazivým počasím.

Obyvatelé Dubu, Věrovan a jejich místních částí Tučapy a Nenakonice byli kvůli poruše několik hodin bez vody i v úterý. „Dnes se objevila další porucha, kterou se zatím nepodařilo odkrýt. Nelze proto v současné chvíli říci, kdy budou dodávky obnoveny,“ uvedla mluvčí Moravské vodárenské Helena Koutná. . Doplnila, že obyvatelům obcí je k dispozici voda z cisteren.

V Olomouci vodohospodáři řeší od rána poruchu na potrubí v ulici 17. listopadu. V důsledku havárie neteče voda z vodovodu v místní střední průmyslové škole strojnické, v menze, ve správě kolejí a menz či ve státním zastupitelství. „Všechny organizace jsme informovali o přerušení dodávek dopředu. Všechny také mají zajištěno náhradní zásobování vodou z cisteren,“ řekla mluvčí. Podle odhadů by vodohospodáři mohli v dotčené ulici obnovit dodávky ve 14:00 až 15:00.