Škody po požáru pily na Vsetínsku přesahují 5 milionů

Francova Lhota (Vsetínsko) - V noci na dnešek zachvátil areál pily ve Francově Lhotě na Vsetínsku rozsáhlý požár dřevařských dílen. Hasiči s ohněm bojovali čtyři hodiny. Přesnou příčinu, proč hala vzplála, se dosud nepodařilo stanovit, vyšetřováním se proto kromě hasičů začne zabývat i policie. Majitelé areálu dosud škodu předběžně vyčíslili na 5,5 milionu korun. Informoval o tom mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Z dopoledního šetření vyplývá, že oheň mohla způsobit technická závada, podle hasičů ale zatím nelze vyloučit ani úmyslné zapálení budovy. „Případ si převzala k dalšímu šetření policie, která v odpoledních hodinách použije na požářišti speciálně cvičeného psa na vyhledávání stop,“ uvedl mluvčí.

Oheň v areálu byl nahlášen ve 22:30. Na místě zasahovala profesionální jednotka z Valašských Klobouk a dva dobrovolné sbory z okolních obcí. „Hasiči museli postupně uhasit nejen jednu část montované haly, kterou požár kompletně zničil, ale také další části střešních konstrukcí nad dílnami,“ popsal Mitáček.

Díky rychlému zásahu se oheň nestačil rozšířit na nedaleko uskladněné dřevo a další majetek. Z celkové výše škody připadá 4,5 milionu korun na stroje a vybavení dřevařských dílen, na budově způsobil oheň škodu za milion korun.

Vydáno pod