V Jihlavě mají řidiči problém s parkováním

Jihlava - Zaparkovat v krajské Jihlavě je v podstatě neřešitelný problém. Ve městě se parkuje všude a často i mimo vyznačená místa. Pokuty od strážníků situaci řešit nepomáhají. Lidé, kteří chtějí využít parkoviště supermarketu při nakupování, mají problém, je obsazeno. Parkují na něm především zaměstnanci a studenti nedaleké policejní školy a také úředníci krajského státního zastupitelství.

Právě u těchto budov projektanti na parkoviště pro zaměstnance i návštěvníky paradoxně zapomněli. Stejná je situace i u nedalekého kulturního domu. Magistrát označuje situaci za kritickou.
 
„Je to historický problém a je s podivem, že na to někdo v minulosti nemyslel,“ uvedl mluvčí magistrátu Radek Tulis.

„Je to skutečně velkým problémem v Jihlavě. My máme takové problémy prakticky po celé Jihlavě a největší problémy jsou na sídlištích, zejména s parkováním v nočních hodinách,“ řekl ředitel městské policie Jan Frenc.

Velké komplikace mají i hasiči, kdy k některým panelákům přes zaparkovaná auta vůbec neprojedou. Stejnou situaci řeší několik let i záchranáři a na problémy marně upozorňují.

S komplikacemi při parkování v Jihlavě musí řidiči počítat i dál. Na otázku, kdy a kde budou nová parkovací místa, zatím magistrát odpověď nezná.