Policie zatkla lupičský gang, který řádil na Ostravsku

Ostrava - Policejní zásahová jednotka zatkla trojici nebezpečných lupičů, kteří měli s pistolí v ruce přepadnout tři ostravské herny, čerpací stanici a zastavárnu. Mezi zatčenými členy gangu je také čtyřiatřicetiletá žena. Prodavačka a matka čtyřleté dcery chtěla výnosem z loupeží splácet svůj dluh, který v současnosti dosahuje částky milion korun.

Ostravský kriminalista Radim Bena uvedl, že se setkal s prvním případem, kdy v této trestné činnosti figurovala žena. „Ráno šla do práce a večer se vydávala na lup, nebo si tipovali vhodný objekt,“ dodal Bena. Ředitel kriminální policie v Ostravě Radovan Vojta ji považuje za příklad kriminálníků - dlužníků. „Je příkladem toho, že zadlužování a dluhy vedou lidi k tomu, aby páchali trestnou činnost,“ uvedl pro ČT Vojta.

Žena pracovala jako prodavačka v nákupním centru v Ostravě. Postupem času se zadlužila 7 půjčkami, z nichž dluh dosáhl celkové výše milion korun. Výdělek pracujícího manžela na pokrytí dluhů nestačil. Po setkání s bývalým spolužákem s kriminální minulostí začali společně přepadávat herny.

Lupiči vždy přišli do vytipované herny v pozdních nočních hodinách, zamkli dveře a s kuklami a parukou na hlavě spoutali servírku. S pistolí ji přinutili, aby jim vydala hotovost. Třetí z kompliců vždy čekal venku v nastartovaném voze. Po neúspěšném pokusu vyloupit zastavárnu všechny dopadla policie.