Tvrdá konkurence pohřebních služeb na Žďársku

Žďár nad Sázavou - Konkurence mezi pohřebními službami ve Žďáru nad Sázavou přerostla v boj o život. Pracovník jedné z těchto firem, Radek Kunc, neváhal kvůli zakázkám použít násilí, vydírat i podplácet. Teď za to dostal sedm a půl roku ve věznici s ostrahou.

Sanitář novoměstské patologie odmítl spolupráci s Radkem Kuncem. Maskovaní a ozbrojení muži ho za to zbili železnými tyčemi. „Jeden úder směřoval i na hlavu. Poškozenému se podařilo útok zbrzdit rukou. V důsledku toho byl zasažen do ucha. Měl ho vážně poraněné a hrozila i amputace,“ popisuje napadení policejní vyšetřovatel ze Žďáru nad Sázavou Pavel Kubiš.

Tím to ale neskončilo. Člověk, kterého na místo zbitého sanitáře dosadili, vydělal pohřební službě Anubis statisíce. Probíhalo to takhle: Ještě než se pozůstalí dozvěděli o smrti svého blízkého, už je kontaktovala pohřební služba a většinou zakázku na vypravení pohřbu získala. Majitelka pohřební služby Anubis se před novináři schovává. „Konkurenční boj pohřebních služeb, zvláště když jich je v určitém regionu více, existuje. Že by to ale došlo takhle daleko?“ diví se primář patologie nemocnice v Novém Městě na Moravě Jan Brázdil.

A to není všechno. Radek Kunc má podle soudu na svědomí další vydírání a vyhrožování. Pistolí a ublížením na zdraví zastrašoval hned několik svědků. „Musel jsem si vzít půjčku podvodem, aby neublížil mým dětem,“ svěřuje se jeden svědek, který pro Radka Kunce podváděl. „Co se týká střelných zbraní, tak je pan Kunc velice agresivní člověk. Já osobně jsem je viděla a vím, že lidi ohrožoval,“ přidává svou zkušenost bývalá partnerka Radka Kunce. „Dostal nepodmíněný trest odnětí svobody na 7,5 roku do věznice s ostrahou, protože byl odsouzený jako zvlášť nebezpečný recidivista,“ odůvodňuje trest předseda senátu Okresního soudu ve Žďáru nad Sázavou Jiří Večeřa.

Advokát Radka Kunce je ale přesvědčený, že dokazování soudu nebylo úplné a chce se proti rozsudku odvolat.