Šlapátko se v Bílovci recesistům vydařilo

Bílovec (Novojičínsko) - Ani dnešní deštivé počasí nezkazilo náladu recesistům z Bílovce na Novojičínsku. Už podruhé proto vyrazili na jízdu nazvanou Bílovecké šlapátko, recesi tak spojili s projížďkou na historických kolech, která mnohdy dlouhá léta nečinně ležela na půdách nebo ve sklepech. Bílovečtí recesisté se na svých akcích rádi vracejí do atmosféry dvacátých a třicátých let, proto si během dvanáctikilometrové projížďky dopřáli například i piknik na břehu řeky v duchu první republiky.

Dnes dopoledne na Slezském náměstí v Bílovci se sešlo 18 místních recesistů s ideou, že zábava je zábava a počasí nám ji nemůže zkazit. „Překousneme to, přešlápneme a jedeme. Přestalo pršet a tak to dotáhneme do úspěšného konce,“ potvrdil jeden z účastníků Bíloveckého šlapátka.

Jako všichni recesisté, tak i ti bílovečtí rádi parodují různé oficiality, letos proto ocenili organizátora bicyklové vyjížďky Medailí stříbrného šlapátka. „Budu se snažit a dělat vše pro to, aby jich bylo více. Při vší mé skromnosti,“ prohlásil organizátor akce Tomáš Ocásek.

Reportáž Mojmíra Žáčka (zdroj: ČT24)

Bílovečtí recesisté se na svých akcích rádi vracejí do atmosféry dvacátých a třicátých let, proto si během dvanáctikilometrové projížďky dopřáli například i piknik na břehu řeky v duchu první republiky. „Jsem pro každou srandu. Před tím to byly čarodějnice, teď je to šlapátko. Je to takové uvolnění,“ libují si zúčastněné recesistky.

Bílovečtí recesisté se zase sejdou na začátku července na dobovém tenisovém turnaji. Opět za každého počasí.

Recesisté z Bílovce na Novojičínsku vyrazili na jízdu nazvanou Bílovecké šlapátko na historických kolech.
Zdroj: ČT24