Při závodu superbiků se u Brna nekradlo, nebylo ale kde zaparkovat

Brno – Celkem 75 tisíc diváků navštívilo o víkendu na Masarykově okruhu u Brna tréninky a závod mistrovství světa superbiků. Na hlavní závody přišlo asi 40 tisíc lidí. Jejich návštěva na místě nezpůsobila výraznější komplikace, pro motorizované návštěvníky byl hlavní problém najít místo k zaparkování. V okolí okruhu nakonec stálo na tři a půl tisíce aut a dva tisíce motocyklů. Na závod potom museli dojít pěšky i několik kilometrů. Z Brna na závody zároveň vozila diváky zvláštní autobusová linka.

Kvůli nedostatečným prostorám k parkování v nejbližším okolí okruhu se v provizorní parkoviště proměnily i některé kempy. Zazněly i stížnosti, že při závodech silničních motocyklů je možné odstavit auto blíže.

Policistům se naopak podařilo udržet plynulou dopravu v okolí Masarykova okruhu. „Během celého víkendu probíhá bezpečnostní opatření, do kterého je zapojena především dopravní služba. Několik desítek dopravních policistů monitoruje silnice a jsou připraveni řídit dopravu v případě hustšího provozu,“ uvedla tisková mluvčí brněnské policie Andrea Procházková.

Reportáž Ondřeje Schneidera (zdroj: ČT24)

Snad i přítomnost mnoha policistů odradila zloděje. Během závodu superbiků nedošlo k rozsáhlejším krádežím odstavených motorek, jako se to stává během Velkých cen silničních motocyklů. Superbikový závod byl ostatně pro policii generálkou právě na letošní Grand Prix.

Nejlepší motocyklisté světa se do Brna sjedou za tři týdny. Na nedělní závod by podle očekávání mělo dorazit asi 150 tisíc lidí, tedy skoro čtyřikrát více, než přijelo na superbiky.